Безплатни очни прегледи ще има  в Добрич, Нови Пазар, Шумен

...
Безплатни очни прегледи ще има  в Добрич, Нови Пазар, Шумен
Коментари Харесай

Безплатни очни прегледи за диабетици в Шумен, Добрич, Нови пазар и Балчик

Безплатни очни прегледи ще има  в Добрич, Нови Пазар, Шумен и Балчик в границите на акция за диагностика и предварителна защита на очните болести за хора с диабет под надпис „ Зрението е всичко! Прегледай се! “.

В Добрич диагностицираните с диабет ще имат опция да създадат профилактичен очен обзор при офталмолог в оборудван мобилен кабинет на 19 и 22 юни, Нови Пазар   - на 20 юни, в Шумен   - на 21 юни, а в Балчик - на 23 юни.

Прегледите ще бъдат осъществявани без авансово записване, с изчакване на място, като възрастните хора ще са с преимущество . Офталмолозите ще дават и информация за най-честите очни болести при хора с диабет, какви са признаците им, какъв брой постоянно се предлага профилактика на очите, означават уредниците.  

В Община Шумен е постъпило искане за даване на терен за осъществяване на безплатните очни прегледи за хора с диабет. Администрацията е дала позволение за разполагане на мобилен медицински микробус на 21 юни, от 9:30 до 16:30 часа, на пешеходната част на бул. „ Славянски ", против бившето кино „ Херсон ", прецизират от общинския пресцентър.

Кампанията има за цел да осведоми за най-разпространените очни болести, свързани с диабета и основното значение на профилактиката, грижата за очите и ранната диагностика. Офталмологичните проблеми при хора с диабет от време на време се неглижират, а това може да докара до затруднения и слепота. Колкото по-рано се диагностицират очните увреждания, толкоз по-успешно е лекуването им, заради което при пациенти с диабет е належащо от време на време да се прави скрининг и очен обзор, означават уредниците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР